(VIDEO) Mai avem nevoie și de oameni. Oameni ca ei!

Parafrazând versurile melodiei ”Mai avem nevoie și de iarbă”, astăzi spunem, clar și răspicat, ”Mai avem nevoie și de oameni”, nu doar de uniforme! Oameni ca ei, cei care, ieri, au salvat un om căzut la pământ. ”Era de datoria lor!”, știm și noi (și voi)! Dar și noi (și voi) avem nevoie de exemple de oameni care-și fac meseria cu devotament și sensibilitate, cu implicare și dăruire. Pe lângă ei, și de cetățeni implicați în viața societății, cetățeni care oricând sunt gata să ofere o mână de ajutor din altruism.

Un polițișt de la Secția 1 Poliție Craiova și un jandarm de la Inspectoratul Județean au văzut, ieri, în timp ce se deplasau pe Str. Arieș din Craiova, o persoană căzută pe scuarul dintre sensurile de mers. Au oprit autospeciala în care se aflau și au mers să vadă despre ce este vorba. Un bărbat zăcea întins și părea inconștient. Polițistul a apelat 112 și a cerut intervenția unui echipaj medical. Jandarmul a rămas lângă persoana căzută, pe care cei doi au acoperit-o cu o pătură izotermă. În acest timp, un medic care, de asemenea, se afla în trecere, le-a oferit indicații celor doi pentru a-i acorda îngrijiri medicale preliminare. Cineva a oferit și două pături cu care bărbatul să fie acoperit. Fiindcă traficul se îngreunase teribil în zona respectivă, polițistul a mers în intersecția și a dirijat șoferii, pentru a debloca circulația și a permite accesul SMURD-ului către pacient. Așa a arătat ceea ce, generic, numim normalitate. O porție. Iar noi, românii, avem nevoie de porții cât mai dese, cât mai mari și sănătoase din ea. Avem nevoie să dăm normalitatea drept exemplu, fie și cu porția, ca să o (re)clădim. 

Polițistul se numește Alin Marian Buzatu. Azi a fost felicitat de comanda IPJ Dolj pentru mobilizarea exemplară de care a dat dovadă! IPJ le transmite felicitări și cetăţenilor cu spirit civic care au ajutat. Jandarmul se numește Vlad Diaconescu. Și chiar dacă nu a fost felicitat la scenă deschisă de superiori, noi îl aplaudăm. Merită și el felicitări pentru porția de normalitate și empatie. Pentru că mai avem nevoie și de oameni, nu doar de uniforme.

PS. Am aflat că și lor li s-a părut normală și firească intervenția, ceea ce ne întărește și mai mult convingerea că merită felicitați!

Sursa foto și video: Simona Cârlugea

Vestea despre intervenția echipajului mixt, pe care și IPJ Dolj a fructificat-o (și bine a făcut!), avea să se nască de la o postare pe Facebook a Simonei Cârlugea, fost jurnalist, care, pesemne, a ”mirosit” ocazia și nu și-a pierdut simțul observației. Ea a povestit, ieri, ”banala” întâmplare, după ce a văzut ”pe viu” firul evenimentelor:

Să vă spun o poveste cu politisti. si e de bine. pe scurt, un barbat inconstient pe scuarul de la digi. ajunge aproape imediat un echipaj de politie langa el. din masina coboara doi tineri, unul se duce la barbatul care zacea pe asfalt , celalalt scoate din portbagaj o folie si-l acopera. da, ati citit bine. il acopera si incepe sa vorbeasca la telefon, probabil cu smurdul. dintr o masina coboara o femeie si le da inca 2 paturi sa le puna peste el. cam in 10 minute vine smurdul. in tot acest timp unul dintre polististi a stat permanent cu mana pe capul barbatului, iar celalalt s-a agitat vorbind la telefon. cand a sosit smurdul a fugit si i-a facut loc in trafic. au stat pana barbatul a fost urcat in smurd si masina a plecat. mie mi-a placut maxim de ei!”.

Adauga comentariu