(VIDEO) Mașina Primăriei blocată de părinții nervoși ai elevilor de la „Voltaire”. Un nou episod din scandalul dintre cele două licee ale orașului s-a consumat astăzi în fața Colegiului „Odobleja”

Astăzi ar fi trebuit să fie ziua în care se semnează protocolul între reprezentanții Liceului „Voltaire” și cei ai Colegiului Național „Ștefan Odobleja”. În urma unei hotărâri a Consilului Local cara a primit aviz favorabil de la Prefectură, Liceul „Voltaire” a primit dreptul de a-și muta sediul într-un corp de clădire care a aparținut celor de la „Odobleja”. Doar că procedura de predare-primire a fost sabotată de directoarea adjunctă a Colegiului „Odobleja” care a refuzat să semneze. 

Întrebată de ce nu s-a finalizat procedura de predare-primire, conducerea Colegiului Național „Ștefan Odobleja” a evitat răspunsul. 

“Directorul instituției este în concediu, iar eu sunt doar adjunct. Nu am atribuții asupra patrimoniului, deci nu este problema mea această procedură. I-am primit pe cei de la primărie, de la inspectorat, am vorbit frumos. Nu știu de ce nu s-a semnat, eu sunt doar o parte dintre cele implicate și, încă o dată, nu este problema mea. Nu știu să vă răspund la aceste întrebări pe care le consider tendențioase. ”, a declarat Ileana Dogaru, directoarea adjunct a Colegiului “Odobleja”.

Doar că declarațiile directoarei Ileana Dogaru sunt contrazise chiar de către conducerea Inspectoratului Școlar Dolj.

“Este adevărat că directorul Ion Daniel este în concediu, dar toate atribuțiile sale îi revin directorului adjunct, respectiv doamnei Dogaru. Până în acest moment, noi am încercat medierea între cele două părți pentru a se semna acel protocol, iar acum aștept să aflu de la inspectorii școlari care au mers acolo ce s-a întâmplat. Problema este simplă și trebuie rezolvată în cel mai scurt timp pentru că pe 10 septembrie începe școala.”, a declarat Monica Sună, inspectorul general al ISJ Dolj. 

Situația i-a înfuriat la culme pe părinții elevilor de la „Voltaire” veniți să se vadă problema rezolvată.  Prinși la mijloc au fost reprezentanții Primăriei Craiova veniți la mediere, în frunte cu viceprimarul Stelian Bărăgan. Când și-au dat seama că protocolul de primire nu a fost semnat, părinții furibunzi nu au mai lăsat mașina Primăriei să iasă pe poarta colegiului. 

„Pe aici nu ieșiți până nu chemați poliția. Chemați Poliția Locală, ieri așa ați spus. Că veniți cu Poliția Locală. Faceți ceva și rezolvați treaba, nu ne lăsați așa!”, au strigat părinții care doreau ca polițiștii locali să intre cu forța pentru a-i pune în posesia clădirii pe cei de la „Voltaire”.

Spiritele încinse nu s-au calmat decât atunci când au primit asigurări că procedura se va relua chiar mâine. 

“Am mers la fața locului în calitate de mediatori ai unui proces simplu de predare-primire. La fața locului ne-am întâlnit cu directoarea adjunctă care, deși a fost prezentă, nu a dorit să participe. Am luat act că nu am găst director în cadrul școlii, deși este centru de bacalaureat. Voi face o adresă de înștiințare către Inspectoratul Școlar Dolj, dar și către Corpul de Control al Ministerului Educației și către Corpul de control al Guvernului. Mâine venim cu Poliția Locală și rezolvăm. O să dăm o amendă doamnei directoare și Consiliului de Administrație al școlii pentru că nu au pus în aplicare o hotărâre de Consiliu Local. ”, a declarat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Contactată telefonic pentru a explica de ce a fost nevoie de prezența părinților la procedura de semnare a protocolului, directoarea Liceului Voltaire, Dorina Popi, a refuzat să răspundă întrebărilor și a închis telefonul. Un alt scandal al părinților a avut loc chiar în timpul ședinței de Consiliu Local când s-a luat decizia mutării sediului într-una din clădirile de la Odobleja. Atunci, mama unui elev a bruscat o profesoară.

Chiar dacă se va realiza predarea corpului de clădire, scandalul este departe de a se stinge. Reprezentanții Colegiului Național „Ștefan Odobleja” au atacat în instanță decizia Consiliului Local și speră ca, într-un final, să îi dea afară pe cei de la “Voltaire”.

 


Adauga comentariu