(VIDEO) Muzică lăutărească pe acorduri de muzică clasică, dansuri tradiționale tigănești, toate combinate într-un spectacol inedit la Craiova. Filarmonica Oltenia a răsunat de aplauze și voie bună

Romii din Craiova încearcă să arate și o altă față a lumii lor. Nu doar cea plină de scandaluri și bătai, sau vorbe urâte.

Pentru prima dată în Craiova, Filarmonica Oltenia a găzduit un spectacol tradițional tigănesc. Dansuri tradiționale și muzică tigănească, lăutărească, combinată cu muzică clasică, toate au făcut deliciul spectatorilor din sală. Aceștia au apludat neîncetat prestațiile de pe scenă și au fost cu ochii pe fiecare moment.


Spectacolul "Caravana Marii Uniri" a vrut să marcheze Centenarul. A început puțin după lăsarea serii, când cei care au vrut să vadă altceva s-au strâns cu sutele în sala de spectacol a Filarmonicii.


Concertul a adus în fața spectatorilor instrumentiști talentați, care au împărtășit prin muzica lor o parte din valorile comunității rome. Iar muzica a sunat foarte bine.


De departe momentul care a ridicat întreaga sală în picioare a aparținut dansatorilor care prin dansurile lor tradiționale tigănești au introdus publicul în lumea lor.


Evenimentul a fost organizat de Partida Romilor Pro Europa, cu sprijinul liderului de la Dolj, Romeo Tiberiade. 

Adauga comentariu