(Video) O femeie și un bărbat, ”spaima” magazinelor din Craiova

Un bărbat de 34 de ani şi o tânără de 27 de ani, ambii din Craiova, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tentativă la furt şi furt calificat, au fost reţinuţi, astăzi, pentru 24 de ore. Cei doi dădeau spargeri și furau, cu prioritate, bani și țigări. În total, la o valoare de vreo 30.000 de lei. Prinderea lor a concentrat ceva muncă din partea oamenilor legii, spun reprezentanții IPJ Dolj. Deși comiteau ”găinării”, suspecții s-ar fi organizat ca la carte pentru loviturile din magazine.

Craiovenii ar fi pătruns în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2020, la un magazin din Craiova, de unde ar fi sustras  bani și țigări. În noaptea de 27 spre 28 decembrie 2020, ar fi sustras bunuri dintr-un alt punct de lucru al unei societăţi comerciale din Craiova, iar în noaptea de 9 spre 10 ianuarie a.c.,  ar fi forţat ușa de acces din punctul de lucru al unei alte societăţi comerciale. Spargeri au mai fost, însă poliția nu le-a probat încă pe toate și rămâne de văzut dacă cei doi își vor mai trece în ”CV” și altele în afara celor trei.

Administratorii magazinelor au depus sesizări la Secţiile 3,4 și 6 Poliție Craiova și anchetatorii au demerat cercetările și au format un cerc de suspecți. Din cercetări s-a stabilit faptul că cei doi locuiau clandestin într-un imobil din Cartierul Romaneşti şi, sprijiniți de o grupă S.A.S. Dolj, polițiștii de la secțiile amintite au efectuat o percheziție domiciliară în casa unde se aflase că locuiau suspecții. De altfel, aceștia se mutau des pentru a nu le fi găsită urma.

Cei în cauză au fost depistaţi în locuinţă, fiind conduşi  la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru cercetări. În urma probatoriului administrat de poliţistii Secţiei 2 Poliţie Craiova, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt şi furt calificat, iar tânăra a fost preluată de lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, fiind condusă la sediul secţiei pentru cercetări. În urma probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 6, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Adauga comentariu