(VIDEO) Poliști locali la datorie, împingând autospeciala fără baterie

Doi polițiști locali au fost nevoiți să facă patrulare pedestră, ieri după-amiază, după ce autospeciala Dacia Logan din dotare a rămas, cel mai probabil, fără baterie, pe o stradă din zona părculețului din Rovine. Lucrătorii Poliției Locale Craiova a trebuit să împingă mașina, însă forța brațelor nu a reușit să repună în mișcare vehiculul decât pentru câțiva metri. De remarcat că nimeni nu le-a sărit în ajutor. După câteva încercări nereușite, polițiștii s-au lăsat păgubași și s-au retras, cel mai probabil, în așteptarea unei soluții pentru ca autoturismul să fie reparat sau scos de pe stradă cu o platformă.

Anul acesta, Poliția Locală Craiova a organizat două licitații pentru achiziționarea a 10 autoturisme noi, dintre care cinci electrice 100%. Contractul, în valoare de 249.360 de lei, a fost atribuit în luna iulie singurului ofertant, firma românească Evolio Mobility. Jumătate din bani au fost de la bugetul instituției, iar restul de la Administraţia Fondului de Mediu. 

Și pentru autospecialele clasice, dotate cu sisteme de avertizare sonoră și luminoasă, omologate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024, al cărui contract s-a ridicat la 300.000 de lei, fără TVA, a fost depusă tot o singură ofertă, a celor de la Redac, care a și fost declarată câștigătoare. 

Ultima achiziție de autovehicule făcută de Poliția Locală Craiova avusese loc în urmă cu doi ani, conform gds.ro. În iulie 2019, Poliția Locală a cumpărat cinci autoturisme dotate cu sisteme de avertizare sonoră și luminoasă, dintre care unul dintre sisteme era detașabil. Pentru toate cele cinci mașini Poliția a plătit 334.500 de lei, fără TVA. Adică circa 70.500 de euro la acea vreme.

Adauga comentariu