(VIDEO) ”Poliția, oprește!” Și s-au oprit. În copaci, cătușe și dosare penale

Doi tineri, ambii fără permis, au fost prinși, noaptea trecută, unul la Amărăștii de Jos și celălalt la Craiova, în timp ce se aflau la volan fără a avea permise de conducere. Șoferii de ocazie nu numai că nu au oprit la semnalele polițiștilor, ba chiar au călcat mai tare pedala de accelerație la vederea lor, ajungând cu cătușele la mâini, nu înainte de a face ”cunoștință” cu câte un copac. Din fericire, nicio persoană nevinovată nu a fost rănită în timp ce bravii fugari încercau să scape de poliție, în mașini și, apoi, pe jos. 

Noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți și un elev din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, aflându-se în executarea serviciului de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe DJ 542, pe raza comunei  Amărăștii de Jos, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism. Dar conducătorul autototurismului nu s-a conformat semnalului, mărind viteza de deplasare, în direcţia comunei Amărăştii de Sus. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune, care s-a finalizat după aproximativ 2 km, pe DJ 561 C, unde, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, intrând într-un copac aflat pe marginea părţii carosabile. Șoferul a coborât din mașină şi a luat-o la fugă, cu polițiștii după el. După aproximativ 500 de metri, individul a fost prins. Era un tânăr de 17 ani, din satul Ocolna, comuna Amărăştii de Jos, care a declarat ca nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că autoturismul îi aparţine. 

Pentru fapta sa, adolescentul are acum dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

Tot noaptea trecută, de data aceasta la Craiova, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie au observat un autoturism care se deplasa sinuos pe Strada Calea București, iar la vederea echipajelor de poliţie a schimbat brusc direcţia de mers şi a mărit viteza de deplasare. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune, pe mai multe străzi din Craiova. Urmărirea s-a finalizat în zona Gării din localitate, unde, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul într-un copac, iar ulterior l-a abandonat şi a părăsit locul accidentului în fugă. Poliţiştii au reuşit prinderea și imobilizarea conducătorului auto, care a fost identificat în persoana unui tânăr de 21 de ani, din Sadova. În urma verificărior efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în ultimele 24 de ore, polițiștii doljeni, cu atribuţii pe linie rutieră, au constatat cinci infracțiuni la regimul circulației rutiere. De asemenea, poliţiştii au aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 12.000 de lei, fiind reținute 4 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Adauga comentariu