(VIDEO) Prietena Luizei s-a simțit umilită la audieri: ”M-au luat la bâză pe mine, că sunt de etnie romă și că de ce nu sunt măritată până la vârsta asta”

Noi audieri au avut loc astăzi la sediul IPJ Dolj, acolo unde procurorii DIICOT București au venit pentru a le pune din nou întrebări, prietenelor Luizei. Trei colege ale acesteia, dar și ultima persoană care a văzut-o în viață au fost citați pentru a se prezenta dis de dimineață. 

Primul a fost tânărul care se afla cu Luiza în stație, de unde au și luat ocazie amândoi, însă separat. Bărbatul s-a urcat într-o mașină, care era plină și unde nu ar mai fi fost loc și pentru Luiza. Acest bărbat este ultimul care a văzut-o pe adolescentă.

După audierea tânărului, au urmat alte trei colege, una din ele fiind si colegă de cameră la cămin. Aceasta nu ar mai fi văzut-o pe Luiza de joi, săptămâna în care fata a dispărut. La acel moment, fetele au fost nevoite să părăsească căminul. O altă colegă de clasă a fost întrebată de anchetatori cum se îmbrăca Luiza sau ce parfum folosea, de unde-și lua hainele sau o anumită geantă, care ar fi fost de firmă. Adolescenta spune că aceleași întrebări au fost repetate de anchetatori.

O altă tânără care s-a prezentat astăzi, la audieri, este și prietena bună a Luizei. Numele ei este Alina Toboșaru și a fost audiată pentru a doua oară. După cum spune tânăra, la prima audiere,in  luna iulie a acestui an, procurorii au ținut-o de la 9 dimineața până la ora 17.00, repetând aceleași întrebări, și atunci, și acum.

“M-au întrebat ce fel de fată era Luiza, dacă se îmbrăca decent, dacă ieșea seara prin centru, dacă a avut mai mulți iubiți. Numai aceleași întrebări. Un polițist mi-a spus ca Luiza ar fi fugit cu Făt-Frumos. Cei de la Poliție au încercat să mă găsească pe mine vinovată, că sunt de etnie romă și că eu cu verișorii mei am avea-o pe Luiza “la stradă”, ceea ce nu este adevărat. M-au luat la bâză pe mine, că sunt de etnie romă și că de ce nu sunt măritată până la vârsta asta”, a spus Alina, prietena Luizei.

Monica Melencu, mama fetei dispărute, continuă să creadă că fiica ei nu este moartă, ci traficată. Cât despre audierile de astăzi, femeia spune că sunt inutile.

“Continui să cred că fiica mea nu este moartă. Sigur este traficată. Pe cine trebuie să audieze, nu audiază. Familia lui Dincă ar trebui să fie audiată. În cazul fiicei mele, în preajma ei a fost soția lui Dincă. La Alexandra a fost fiica lui Dincă, iar acești oameni pur și simplu se uită la noi cum suferim și de acolo de unde sunt, probabil, zâmbesc”, spune îndurerată mama Luizei Melencu.

Adauga comentariu