(VIDEO) Primăria Craiova a semnat contractul pentru cele 17 tramvaie noi, made in Poland

Contractul de furnizare a 17 tramvaie noi a fost semnat, azi, la Craiova, de primarul Olguța Vasilescu și președintele companiei poloneze Pojazdy Szynoea PESA Bydgoszcz SA., ca urmare a finalizării licitației publice organizată de Ministerul Dezvoltării. Valoare investiției se ridică la 170 de milioane de lei, din care municipalitatea craioveană a asigurat o cofinanțare de 3,4 milioane de lei. ”Nicio firmă românească nu s-a înscris la licitația pentru tramvaiele Craiovei”, a afirmat edilul.

Primul dintre cele 17 tramvaie, care vor avea o lungime de 27 m, înălțimea de 3,6 m, iar lățimea 2,4 mva fi livrat, însă, abia peste 22 de luni, termenul maxim de livrare prevăzut pentru toate bucățile fiind de 24 de luni. 

Potrivit președintelui companiei PESA, Craiova este al treilea oraș din România unde firma a livrat tramvaie, primul fiind Cluj-Napoca, în urmă cu 8 ani, unde au ajuns 4 vehicule poloneze. Anul acesta, chiar de luna viitoare, va începe livrarea unui număr de 16 tramvaie la Iași și va urma Craiova.

”Pentru un oraș precum Craiova trebuioe să aducem un tramvai care este cel mai bun și cel mai frumos. Tramvaiul dedicat Craiovei trebuie să fie sigur”, a declarat președintele firmei PESA.

”În următorii patru ani vreau să schimbăm tot parcul de autobuze. La tramvaie, pe lângă cele 17, ar mai fi nevoie de încă 5”, a afirmat primarul Olguța Vasilescu.

În prezent, RAT Craiova dispune de 29 de tramvaie, din care, însă, doar 14 sunt funcționale. Cele mai multe au 40 de ani vechime.

Noile tramvaie vor fi distribuite astfel: Ruta 100 - 10 tramvaie, Ruta 101 - 3 tramvaie și Ruta 102 - 4 tramvaie.

Caracteristici:
- Lungime totală: 27,00 m;
- Înălţime totală exterioară: 3,60 m (fără echipamentele de pe acoperiş şi pantograful);
- Înălţime totală interioară: 2,10 m;
- Lăţimea totală: max. 2,40 m;
- Înălţimea podelei în zona uşilor de acces: max. 350 mm de la nivelul şinei;
- Podea 100% coborâtă pe toată suprafaţa destinată pasagerilor, fără trepte şi înclinări pe lungime de max. 18%;
- Capacitatea de transport totală: 218 locuri, din care 58 pe scaune fixe, nerabatabile, plus vatmanul;
- Viteza maximă de deplasare: 70 km/h, limitată cu dispozitive de limitare la 50 km/h;
- Patru uşi duble şi două uşi simple;
- Echipare cu sisteme de încălzire, ventilaţie şi condiţionare a aerului;
- Echipare cu sistem de ticketing şi sistem GPS/management, compatibile cu sistemele existente la operatorul R.A.T. SRL;
- Echipare cu sistem de supraveghere video la interior şi exterior (10 camere).

 

Adauga comentariu