(VIDEO) Probleme la bisericile din Dolj. Deficienţele au fost constatate în urma unor controale ale pompierilor

Bisericile au fost luate cu asalt înainte de Paşti. Pompierii doljeni au desfășurat în aceste zile controale tematice privind apărarea împotriva incendiilor la unitățile de cult din Craiova și Dolj. Au fost verificate 52 de biserici (4 Mănăstiri, 2 Catedrale, 2 Paraclise și 44 de Biserici).

În urma contralelor executate, au fost constatate un număr de 14 deficiențe, printre care aşezarea necorespunzătoare a stigătoarelor de incendiu sau lipsa marcajelor.  Două dintre nereguli au fost soluționate, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale.

"De asemenea a fost instruit personalul din cadrul lăcașelor de cult privind respectarea regulilor și măsurilor specfice de apărare împotriva incendiilor pe perioada de desfășurare a Sărbătorilor Pascale. Activitatea de prevenire a situațiilor de urgență va continua și în perioada imediat următoare. Astfel, în perioada 25 - 27.04.2019 se vor efectua recunoașteri în raioanele tuturor subunităților de intervenție ale inspectoratului, la bisericile/mănăstirile unde se preconizează a se înregistra afluență mare de public. Pe timpul recunoașterilor se vor urmări următoarele aspecte: asigurarea căilor de acces și evacuare; asigurarea mijloacelor de primă intervenție în caz de incendiu; verificarea instalațiilor utilitare (electrice, gaze, încălzire etc.) aferente obiectivelor respective", a declarat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt ISU Dolj.

Preventiv ISU Dolj a luat decizia de înfiinţare de puncte temporare de lucru în diferite zone din Craiova şi Dolj. Printre acestea se numără Catedrala Sf Dumitru unde se va găşi o autospecială de stingere a incendiilor şi cinci subofiţeri operativi iar la Mănăstirea Maglavit, Detașamentul de Pompieri Calafat va constitui un alt punct de lucru. Totodată, fiecare subunitate de intervenție va avea constituită câte o patrulă de pompieri (2 subofițeri operativi). Detașamentul 2 de Pompieri Craiova va executa activitatea de patrulare și la Mănăstirea Cârcea.

 

Adauga comentariu