(VIDEO) Protest cu claxoane din partea sutelor de camionagii care încearcă să iasă din țară pe la Calafat. Pe kilometri întregi traficul este aproape paralizat încă de la primele ore ale dimineții. 10 kilometri ajung să se parcurgă chiar și în trei ore

Este haos pe aproape 10 kilometri din drumul național 56. Încă de la intrarea în localitatea Basarabi. camioanele de marfă se aliniază cu sutele pentru a ieși din țară spre Bulgaria. În tot acest timp automobilele trebuie să se strecoare pe sensul opus de mers pentru a ocoli coloana imensă creată de camionagii. 

“Este inadmisibil să se întâmple așa ceva. Sunt kilometri întregi de blocaj  și nu este niciun echipaj de poliție care să ajute la fluidizarea traficului pentru șoferii mașinilor mici. Suntem nevoiți să mergem pe contrasens sau să așteptăm ore întregi între tirurile care înaintează cu greu. Sunt 35 de grade afară, este cumplit pentru orice șofer să fie nevoit să suporte atâtea ore în aceste condiții.”, explică un șofer prins în traficul infernal. 

Sătui de așteptatul în coloană timp de mai multe ore în soarele arzător și temperaturile ridicate, șoferii de tir au protestat minute întregi claxonând. Doar că ritmul de melc a rămas neschimbat. 

Autoritățile au transmis că traficul se desfășoară în condiții normale de week-end.

“La fiecare sfârșit de săptămână se întâmplă acest fenomen pentru că numărul camioanelor este foarte mare, iar verificările durează. Noi lucrăm la capacitatea maximă care este posibilă în week-end.”, a explicat un reprezentant al Poliției de Frontieră.  


Adauga comentariu