(VIDEO) Șase tineri din Craiova țin în picioare o afacere unică în Oltenia. O companie de dans aduce anual sute de premii orașului

Șase tineri pasionați de aceeași artă au pus bazele singurei companii de dans din regiune. Freaks Dance Company are în palmares peste 500 de premii internaționale și naționale și peste 2000 de apariții la spectacole și festivaluri în țară și străinatate.

 

De altfel, este și organizatoarea competiției „Global Dance Supreme Romania Qualifier”, unde cei mai buni dansatori români reprezintă țara la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Dansatorii trupei sunt coordonatorii Cercului de Dans al Casei de Cultură a Studenților Craiova. De asemenea, membrii trupei de dans au obținut performanțe cum rar întâlnești în Oltenia. Peste sutele de premii pe care aceștia le-au câștigat, tot ei se ocupă și de evenimentele - tip Fan Zone, organizate de echipa de fotbal a orașului.

Managerul școlii de dans, Sorin Gogosoiu, a ținut să menționeze că ei au dansat primul sold out de la inaugurarea noului stadion.

Despre concursurile internationale ar fi multe de spus. Compania de dans, unică în Oltenia, are sute de premii si medalii obtinute si la nivel international, insa cum dansul nu este un sport la fel de cautat ca altele, nu este nici sponsorizat.

“Anul acesta am obtinut calificarea la Hollywood pentru a reprezenta Romania la Wolrd Championship of Performing Arts, dar din motive financiare nu am putut face deplasarea. Suntem mereu prezenti la evenimentele organizate de institutiile locale”, a precizat Sorin.

Peste 150 de cursanți de toate vârstele sunt înscriși în prezent și doar în perioada martie-august 2019, aceștia au obținut 134 de premii dintre care 61 de medalii de aur.

“Freaks Dance Company abordează stilul street dance, dar având în vedere experiența coordonatorilor de grupe, la competiții suntem prezenți la majoritatea categoriile: dans modern, fantezie coregrafica, dans de caracter, MTV Comercial, contemporan, open”, a conchis managerul Freaks, Sorin Gogosoiu.

 

Adauga comentariu