(VIDEO) Scandal între polițiștii locali din Craiova și rromi, după ce le-au confiscat căruțele

Mai mulți craioveni de etnie rromă s-au revoltat, astăzi, în timpul unei acțiuni a lucrătorilor Poliției Locale (PL) Craiova, care, zilele acestea, desfășoară o acțiune în rândul ccăruțașilor care circulă în oraș. Potrivit datelor PL Craiova, azi au fost aplicate sancțiuni contravenționale, precum și sancțiuni complementare de ridicare a căruțelor. Nemulțumiți de situație, oamenii au început să adreseze invective la adresa localilor și s-a ajuns chiar la îmbrânceli cu aceștia. 

În vâltoarea evenimentului s-au făcut și transmisiuni live de la fața locului, pe Facebook. Lucrurile au degenerat și, la un moment dat, unul dintre cei prezenți s-a luat la îmbrânceli cu unul dintre polițiștii locali. O altă persoană a intervenit între cei doi.

”Nu vă e rușine, speriarăți copilu' ăla. Ăia dă fură droguri, dă face... Nu-i vedeți? Țâne de copii ăia, dă femeia aia, că să duc copii ăia în stradă. Să vină poliția, mascații de la București, televiziunea! Poliția vrea să ia căruța de la amărâții ăștia, cu cinci copii. Ei mergea normal pe stradă și vrea să le ia căruța”, se aude urlând cel care a realizat înregistrarea. 

”Să sune cineva la Poliția de la București. Eu nu pot, că sunt pe live. Dați un share masiv, ia uitați cum le ia căruța!”, îndeamnă persoana care a filmat acțiunea Poliției Locale.

Singurele informații oficiale legate de acțiunea de azi au fost postate pe pagina de Facebook a Poliției Locale a Municipiului Craiova și s-au rezumat la prezentarea câtorva fotografii și o filmare din timpul acțiunii de ridicare a căruțelor și a activităților de ”depistarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, ce circulă în municipiul Craiova”, în timpul cărora au fost și confiscate căruțe.

Deși rromii au strigat în mai multe rânduri să fie chemată ”poliția adevărată de la București” și ”mascații”, IPJ Dolj nu a prmit nicio solicitare în acest sens. 

Adauga comentariu