(VIDEO) Șobolani filmați în Grădinița din Coșoveni în timp ce copiii se aflau la program

Situație delicată la grădinița care aparține de Școala Gimnazială Coșoveni, unde patruzeci de copii, cu vârste între 3 și 5 ani frecventează cursurile. De mai multe zile, cel puțin un șobolan își face veacul prin clădire, într-una din zile fiind filmat când mișuna în toaleta din incintă, în timp ce la clasa situată imediat lângă se aflau copiii. Alți șobolani, mai mici, au fost prinși deja cu soluții pe bază de lipici. Părinții stau cu teamă când își trimit copiii la grădiniță, iar cadrele didactice sunt, de asemenea, speriate de prezența rozătoarelor. Unul dintre părinți, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimă identitatea, ne-a trimis înregistrarea făcută în ziua de luni, 20 septembrie, din baia instituției, revoltat fiind că măsurile de combatere a șoarecilor și șobolanilor nu s-au luat înainte de începutul anului școlar, când deja se știa că sunt răzătoare în clădire. În imagine se vede cum șobolanul se plimbă prin baie, se văd și excrementele și dezordinea pe care a făcut-o. Apoi o ia la fugă spre hol și se îndreaptă spre o altă încăpere. Pe o altă înregistrare în posesia căreia am mai intrat, se poate observa un alt șobolan, de data aceasta mai mic, prins de un carton, într-o sală de clasă. 

Potrivit conducerii Școlii Coșoveni, în cadrul căreia se află și grădinița, nu se știe cum mai exact au ajuns șobolanii înăuntru.

”Până acum nu au mai fost în grădiniță. Mai de mult au fost în curte, ne-a sesizat doamna educatoare, în luna mai. Probabil, la un moment dat, o ușă a rămas deschisă și s-a strecurat înăuntru. Am chemat o firmă de deratizare, a venit luni după-amiază (20 septembrie, ziua când a fost făcută și filmarea, în cursul dimineții n.r.), marți copiii au stat acasă, și mai vin și mâine (vineri n.r.) cei de la deratizare, ca să mai pună ceva, pentru că nu sunt copii (urmând week-end-ul n.r.). S-a întâmplat, nu știu cum. Când au venit de la firmă nu au mai găsit nimic. Noi am dat totul deoparte, dar nu am găsit nicio gaură. Noi am luat măsuri imediat, nu ne dorim așa ceva, vă dați seama”, ne-a precizat Aurelia Cioară, directoarea Școlii Gimnaziale Coșoveni.

Părintele care ne-a trimis înregistrarea susține că se știa despre prezența șobolanilor, însă s-au luat mult prea târziu măsuri, abia când filmarea făcută de un cadru didactic a început să circule printre colegi, apoi a ajuns și la părinți. Copiii au povestit acasă că doamnele nu îi mai duc să se spele pe mâini la baie de frica șobolanilor, ci folosesc la clasă dezinfectantul, iar când cei mici au nevoie la toaletă bat cu diverse obiecte în uși și pereți pentru a-i speria. Încă dinaintea începerii anului școlar, în incintă s-ar mai fi găsit rozătoare, dar abia când s-a filmat prezența șobolanului conducerea a luat măsuri pentru derartizare.

 

 

 

Adauga comentariu