(VIDEO) Unul dintre tâlharii care i-au mutilat pe medicii din Italia este din Craiova. Astăzi polițiștii au pus mâna pe el

Atacul de o cruzime rară a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, atunci când o bandă de români au intrat într-o vilă de la periferia orașului Lanciano în care locuiau o familie de medici,a cum la pensie. Chirurgul italian Carlo Martelli a fost legat împreună cu soția sa de mâini și de picioare și au fost bătuți cu cruzime. Pentru a spune unde se află seiful, cei șase memebri ai bandei i-au amenințat că le vor tăia urechile. Victimă a căzut femeia, căreia, unul dintre tâlhari, i-a tăiat urechea cu un cuțit. 

Chiar și așa nu au reușit să găsească prada pe care și-o doreau și au fugit din casa bătrânilor doar cu cărțile lor de credit. 

„Am fost atacaţi în propria noastră casă, în timp ce dormeam. Au început să ne lovească, în special pe mine, după care ne-au legat. Au continuat să-mi dea pumni, cerându-mi să le spun unde este seiful, dar noi nu aveam aşa ceva în casă”,  a relatat Carlo Martelli pentru presa italiană.

Polițiștii s-au mobilizat atunci și au reușit să îi prindă pe o parte dintre români chiar în Italia. Ultimul membru al bandei a dat însă bir cu fugiții și a reușit să se întoarcă în țară. Autoritățile italiene au emis pe numele craioveanului Marius Adrian Martin, de 34 de ani, un mandate European de arestare. În tot acest timp, el a fost sub supravegherea oamenilor legii români. Astăzi, polițiștii craioveni l-au identificat pe tâlhar pe strada Unirii și l-au reținut.

„Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu reprezentanţi ai Poliției Italiene și Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din Italia.1”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. 

Bărbatul urmează a fi trimis în Italia pentru a fi judecat alături de ceilalți cinci membri ai bandei care a îngrozit Europa.  

 

Adauga comentariu