(VIDEO) Ușița secretă din Primăria Craiova

Angajații Primăriei Craiova scot zilnic din sediul principal mii de documente pentru a le transporta la Centrul Multifuncțional, unde toată activitatea municipalității urmează să se mute, pentru a începe lucrările de reabilitare la cele două clădiri din centrul orașului. Pentru a fi mai facil transportul dosarelor, o mică fereastră aflată în capătul unor scări ce urcă de la demisol este folosită pentru a le scoate în curtea laterală, dinspre Str. Theodor Aman, de unde apoi sunt încărcate și trimise la noua locație. Geamurile sunt ascunse, în interior, în spatele unor obloane decupate în lambriul care îmbracă peretele, ca o mică ieșire secretă. Prin ele sunt îndesate cutiile cu documente, unele mai greu, altele mai ușor, cert este însă că mult mai rapid decât dacă ar trebui scoase ocolind de fiecare dată clădirea.

Încă din luna noiembrie a anului trecut, primarul Craiovei declara că mutarea arhivei era în plin proces, toate actele ajungând la subsolul Centrului Multifuncțional, unde se va desfășura activitatea. 

”Deja am început să mutăm arhiva în subsolul clădirii respective. În luna martie, cel mai probabil, ne vom muta acolo”, preciza edilul.

În prezent, la Centrul Multifuncțional din Romanești mai sunt în derulare 36 de contracte, pentru 30 de firme, din cele 60 câte au fost inițial. Notificarea transmise administratorilor sunt pentru 10 februarie, iar până la 15 februarie trebuie să elibereze spațiile.

La rândul său, viceprimarul Aurelia Filip explica, la solicitarea Ziarului de Craiova, că între timp trebuie amenajate și spațiile pentru relații cu publicul, însă ”Din martie trebuie să ne mutăm pentru că în cele două clădiri din centru ale primăriei intră constructorul pentru lucrări. Însă, ne trebuie o perioadă tampon, de amenajare, de compartimentare, de aceea chiriașii trebuie să se mute mai devreme”, a explicat, pentru Ziarul de Craiova, viceprimarul Aurelia Filip. Potrivit acesteia, toate registraturile vor fi la parterul CMF, cu ghișeele aferente, cu spații dedicate unde cetățenii pot completa documentele necesare.

Centrul Multifuncțional a fost dat în folosință în 2014 și a fost realizat cu fonduri europene, investițiile ridicându-se la circa 14 milioane de euro. În prezent se află în administrarea municipalității craiovene.

Adauga comentariu