(VIDEO) Viespi uriașe într-o localitate din Dolj. Speriați, oamenii au cerut ajutorul pompierilor, mai ales că anul trecut două persoane ar fi murit după ce au fost înțepate

Vespa Crabo este o insectă cunoscută popular sub denumirea de gărgăun. Este vorba de o viespe de dimensiuni mari despre care specialiștii spun că are o cantitate mai mare de venin decât o viespe  normală. O familie din localitate Palilula a descoperit un roi uriaș chiar în podul casei lor, chiar dacă, de cele mai multe ori, aceste insecte se găsesc în păduri și în zone nelocuite. Oamenii au sunat la 112 și au cerut spijin pentru a scăpa de roiul de care se temeau.

“În  această dimineață, în jurul orei 05.30, Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit pentru îndepărtarea unui roi de gărgăuni care își făcuseră adăpost în podul locuinței unei persoane din localitate, reprezentând un potențial pericol atât pentru locatari cât și pentru vecini. Intervenția a fost una deosebită, situația cu care s-au confruntat pompierii la fața locului fiind una inedită. Doi militari din cadrul echipei CBRN, echipați în costume de protecție adecvate mediului în care acționau, au urcat în podul casei și au îndepărtat roiul de insecte, pe care l-au sigilat într-un sac din material plastic.”, a declarat Tania Vâlceleanu, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Roiul a fost transportat și distrus la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

Aceste insecte au făcut victime anul trecut în localitatea Fărcaș, acolo unde un bărbat de 55 de ani, dar și un alt vecin de-al lui, au murit după ce au fost înțepați de viespile de pădure. Singura protecție împotriva gărgăunilor o reprezintă utilizarea spray-urilor cu repellent. 

 

Adauga comentariu