(VIDEO/FOTO) Autobuze și zeci de mașini arse într-un incendiu la autobaza RAT Craiova

Incendiu la baza Regiei Autonome de Transport  Craiova, unde se intervine cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă. Din primele informații furnizate de reprezentanții ISU Dolj, la sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violenta la autobusele dezafectate (ar fi vorba de patru), propagandu-se si la autoturismele parcate in imediata apropierea. 

Din primele informati toate masinile sunt dintre cele care au fost abandonate pe domeniul public și au fost ridicate și depozitate aici, iar autobuzele erau dezafectate!

Urmează ca pompierii să stabilească din ce cauză a izbucnit incendiul. Lichidarea focului a durat circa o oră, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu.

"Au fost afectate 11 mașini abandonate, care au ars, și 4 autobuze aprobate spre casare și care au fost afectate în proporție de 50% de foc. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la una dintre mașinile abandonate, ridicate de pe domeniul public și aflate in curtea RAT. Nu sunt pagube materiale pentru RAT", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

Conform art. 8 din Legea nr.421/2002, modificată prin Legea nr.309/2006: ,,Dacă în termen de 10 zile de la data anunţului, proprietarul sau deţinătorul său legal nu se prezintă în vederea ridicării vehiculului, acesta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificat prin vânzare, în condiţiile legii, sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor, în funcţie de starea vehiculului.” Pentru mașinile abandonate si ridicate de pe domeniul public se face o dispoziție de intrare in patrimoniul Primăriei, urmată de un raport de evaluare pentru stabilirea valorii acestora, aprobat prin HCL. Se introduc în domeniul privat si, in baza Regulamentului aprobat de Consiliul Local, RAT este operatorul care se ocupă de valorificarea mașinilor abandonate si ridicate de pe domeniul public.

 

 

Adauga comentariu