(Video/Foto) Un nou incendiu la mașinile ridicate din Craiova, de data asta la Făcăi

Un autoturism a luat foc integral, iar flăcările s-au extins la încă una, cu posibilitatea de propagare la celelalte, în această dimineață, la centrul de colectare a autoturismelor vechi, situat în cartierul Făcăi. Terenul pe care sunt depozitate circa 100 de vehicule aparține Primăriei Craiova, dar este administrat de Compania de Apă Oltenia, iar pe el sunt depozitate mașinile ridicate de RAT în cadrul campaniei desfșurate de Primăria Craiova pentru debarasarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale. Terenul respectiv este îngrădit, însă nu are paza asigurată.

Pompierii de la Detașamentul 2 de Pompieri Craiova au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

”În incendiul de la Făcăi au ars un autoturism, în proporție de 100%, și un altul în proporție de 20%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric”, au preziat reprezentanții ISU Dolj.

”Spațiul pe care erau depozitate mașinile abandonate și unde a ars, în această dimineață, una dintre acestea, este predat RAT Craiova de către Compania de Apă Oltenia printr-un protocol, pentru a fi folosit până la valorificarea autovehiculelor abandonate și ridicate de pe domeniul public, conform reglementărilor în vigoare. Precizam ca doar mașina respectivă a fost afectată. Conform informațiilor furnizate de către ISU Oltenia, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit”, au fost precizările oferite de primăria Craiova, după ce, inițial, s-a negat că terenul ar aparține municipalității.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni, 11 mașini abandonate au ars complet și 4 autobuze care urmau să fie casate au fost afectate în proporție de 50% de foc. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la una dintre mașinile abandonate, ridicate de pe domeniul public și aflate in curtea RAT Craiova.

Terenul respectiv folosește și pentru organizarea de șantier a Companiei de Apă Oltenia

Adauga comentariu