(VIDEO) Scandal între medici cu pacientul pe masa de operație. Urologul Mugur Riza a intrat peste un coleg în timp ce acesta se pregătea să opereze

Incidentele de la Secția de Urologie s-au reluat odată cu revenirea doctorului Mugur Liviu Riza la spital. Cel mai recent eveniment a avut loc în această dimineață, chiar în momentul în care operația unui pacient începuse deja. 

Pe imagini se vede cum doctorul Riza intră îmbrăcat în pantaloni și un pulover, în timp ce restul cadrelor medicale au halate speciale, bonete, mănuși și fețele acoperite cu măști. Pe masa de operație se afla un pacient cu un diagnostic grav, de tumoră renală.

„Eu am participat la operație pentru a-l asista pe un alt coleg. Pacientul era pe masa de operație, sterilizat și anesteziat”, a povestit prof. dr. Paul Tomescu, șeful Clinicii de Urologie.

Discuțiile din timpul intervenției sunt halucinante. În timp ce cadrele medicale îl roagă de doctorul Riza să nu mai intre îmbrăcat nesterilizat în sală, medicul intră și iasă ignorând total actul medical. Conversația se desfășoară în timp ce alți medici și asistenți se pregătesc să înceapă operația.

“Medic: Nu mai intra în sală, în civil, te rog.
Dr. Mugur Riza: Ce zici, mă? 
Prof.dr. Paul Tomescu: Să nu mai intri îmbărcat așa în sală. Dă, bă, telefon la poliție, dă telefon la poliție. Spune că un intrus a intrat în civil în sala de operație”, se aude pe înregistrarea făcută în sală. 

„Intră în fiecare zi. A intrat și ieri și alaltăieri și astăzi. Intră îmbrăcat civil în blocul operator, în sălile de operații. A intrat și la Chirurgie 1, în clinică la profesorul Gerogescu. Intră și face scandal, omul nu judecă. Ce poate să motiveze o persoană care face așa ceva? Este un pericol biologic, în primul rând. Vedeți ce se întâmplă pe la „Marius Nasta” și pe la alte clinici. Este pericol să se intre așa în saloane, dar în sălile de operație. Toată lumea e speriată, inclusiv epidemiologi, conducerea spitalului. Este inadmisibil!” a povestit șeful Clinicii. 

Scandalul a continuat însă cu alți medici, astfel că Mugur Riza a solicitat ajutorul polițiștilor de la Secția 2 pentru că ar fi fost înjurat de un coleg.

"Pe 1 martie 2019 am depus solicitarea de reinserție profesionala și de atunci zilnic se refuza aplicarea de îndată a legii. Eu nu am cabinet,mă dezbrac la Tomescu Paul în cabinet. În momentul surprins imi lăsasem bluza altă sală și lui Paul ii spuneam că plec, secretara mergand cu mine la cabinetul lui să mă schimb",a declarat urologul Mugur Riza.

"Colegii s-au deplasat la fața locului, dar nu au fost nevoiți să intervină și niciun nu au aplicat vreo sancțiune contravențională”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Dolj.

Incidentele nenumărate au ajuns și la nivelul conducerii spitalului.

“Evenimentul de astăzi intră în Comisia de disciplină. Avem deja patru reclamații asemănătoare”, susține dr. Eugen Georgescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova. 

Doctorul Mugur Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie ca urmare a numeroaselor abateri disciplinare dovedite în Comisia de disciplină a unității medicale. Acesta a atacat în instanță concedierea și magistrații i-au dat câștig de cauză chiar la sfârșitul lunii trecute. Dacă abaterile disciplinare vor continua, doctorul riscă să fie din nou concediat. 

 

Comentarii

Antonov

09.03.2019 19:51

Cum poate fi asa nesimțit,intra putin racit*în sala de operație,nu conteaza ca pune în pericol viata bolnavului!Merita rupte oasele în el ,jigodia

Madeleine

26.03.2019 22:27

Ce fel de magistrati sunt aceia care i-au dat castig de cauza acestui individ? Daca ajung pe mana lui, nu ar merita asta? 

Adauga comentariu