(VIDEO)Slalom pe Bulevardul Râului după ce pe sute de metri s-au montat balize care avertizează șoferii de denivelări și guri de canal neamenajate. Expertiza cerută de Primărie arată că pământul se duce la vale. Primele lucrări încep chiar de mâine

Se scufundă Bulevardul Râului odată cu casetele canalului colector care continuă să se deplaseze. Ceea ce a fost doar o bănuială, s-a confirmat după ce Primăria Craiova a solicitat o expertiză care să scoată la iveală cine se face vinovat de starea deplorabilă în care se află întreaga stradă.

De la un capăt la celălalt, pe sensul de mers de la intersecția cu strada Târgului către intersecția cu strada Brestei, bulevardul este plină de guri de canalizare care s-au prăbușit și de zone în care asfaltul s-a adâncit și riscă să se surpe de-a dreptul. Și pe celălalt sens de mers sunt zone în care strada s-a vălurit, iar mersul cu mașina dă aceleași senzații ca și un carusel. 

De săptămâni întregi reprezentanții Primăriei Craiova au cerut o verificare amplă care să arate dacă este vorba de o eroare de execuție a constructorului Tel Drum sau dacă este vorba de alte cauze.

“La finalul săptămânii trecute, s-a făcut o expertiză de către proiectantul principal al obiectivului la care au participat reprezentanți ai Primăriei, ai Companiei de Apă Oltenia și ai Tel Drum. A fost introdusă o cameră video prin care s-au putut observa deficiențele și cauzele producerii acelor surpări. Astfel, s-a stabilit că în trei zone pământul se prăbușește din cauza casetelor canalului colector care s-au deplasat și au antrenat mișcări ce au dus la scufundarea anumitor porțiuni. Aceste zone vor rămâne în sarcina Primăriei. Alte două porțiuni sunt afectate din cauza unor lucrări defectuoase realizate de constructor. Tel Drum trebuie să își rezolve partea lui de probleme.”, a comunicat un reprezentant al Primăriei Craiova. 

Canalul colector a fost casetat la începutul anilor ’90, dar primele probleme au început să se manifeste abia de curând, după finalizarea în 2016 a reabilitării Bulevardului Râului. Odată cu trecerea timpului, dar și din cauza cantităților mari de apă căzute în urma precipitațiilor care s-au infiltrat și au spălat pământul de sub casete, acestea au început să se deplaseze. 

“O intervenție care să rezolve definitiv problema ar însemna să fie decopertată toată linia mediană dintre cele două sensuri de mers, iar canalul să se sigileze din nou cu casete de beton. Noi sperăm că nu se va ajunge până acolo și ne ținem de programul de reparații conform datelor tehnice indicate de proiectant.”, susține același reprezentant al Primăriei.

Primele lucrări încep chiar de mâine în zona cea mai vizbil afectată, intersecția bulevardului cu strada Dealul Spirei. În zonă traficul va fi restricționat începând cu ora 7 și până la finalizarea lucrărilor executate atât de Compania de Apă Oltenia, cât și de muncitorii firmei care a câștigat acordul-cadru cu Primăria pentru reparații.
Tel Drum nu a început încă lucrările de reparații, dar îi expiră termenul de finalizare abia la începutul lunii august.  

Bulevardul a fost reabilitat pe un proiect cu fonduri europene în valoare de 54.958.148, contract care a cuprins și reabilitarea străzilor Caracal și Bariera Vâlcii. Lucrarea a fost executată de SC Tel Drum Alexandria, firmă care ar fi controlată chiar de Liviu Dragnea, dar care acum este în insolvență. Chiar și așa, constructorul trebuie să asigure garanția lucrării timp de cinci ani de la recepția făcută în vara anului 2016. 


Adauga comentariu