Vor învăța fotbal de la o fostă glorie a Universității Craiova. S-a inaugurat Academia de Fotbal Atlas, acolo unde micii cursanți vor avea ocazia să se antreneze chiar cu Emil Săndoi

Noua școală de fotbal din Craiova a fost inaugurată seara trecută la Baza Sportivă Atlas. Emil Săndoi, fost jucător și antrenor al Universității Craiova, și-a dorit să le devină mentor micilor iubitori ai sportului cu balonul. 

„Ne-au adus împreună pasiunea pentru sport și pentru munca bine făcută, dorința de a face mai mult decât o școală de fotbal, un program de dezvoltare pentru cei mici. La peste 45 de ani de la prima intrare pe teren, pot spune că emoția de a simți gazonul sub ghete nu se uită niciodată, dacă ai avut alături antrenorii care să îți fie și mentori. Pot spune, fără ezitare, că succesele alături de echipele de juniori sau de tineret au un farmec aparte, în care dezvoltarea personală și performanța sportivă se împletesc. Mi-am construit cariera în jurul pasiunii pentru fotbal. Dincolo de pasiune, poate chiar mai important pentru definirea mea ca profesionist a fost respectul, pe care doresc să-l insuflu acum și celor mici” , a declarat fost glorie a fotbalului craiovean, acum coordonator şi membru fondator al Academiei de Fotbal Club Atlas. 

Situat într-un cadru verde, centrul de pregătire al Academiei Fotbal Club Atlas este gândit să ofere zi de zi performaneţele necesare pentru atingerea obiectivelor sportive stabilite. 

„Ne bucurăm să aducem în proiectul Academiei Fotbal Club ATLAS personalitatea lui Emil Săndoi, alături de care să formăm tineri sportivi pasionați de fenomenul fotbalistic. Punem la dispoziția copiilor o bază sportivă cu facilități complete: teren cu gazon acreditat FIFA, dușuri, vestiare, echipamente de antrenament și nu numai. Ne dorim ca cei mici să joace fotbal aici, cu aceeași plăcere cu care o făceau legendele Craiovei Maxima”, a transmis  Cristian Ciocan Stănescu, președinte al  Academiei de Fotbal. 

La evenimentul de lansare au fost prezenti copii, legende ale fotbalului romanesc, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

“Alături de Emil Săndoi merg oriunde, mai puțin la Dinamo…Mă bucur foarte mult că se deschide această academie de fotbal pentru copii, mă bucur că ideea nu este de a scoate neapărat sportivi de performanță, ci de a încuraja în primul rând mișcarea. Este un lucru îmbucurător pentru noi pe care comunitatea contează foarte mult. Din fericire pentru noi, copiii au cu totul și cu totul alți idoli. Idolii Craiovei sunt fie în ceruri, precum Oblemenco sau Balaci, fie sunt aici cu noi: Sorin Cârțu, Pavel Badea, Silviu Lung, Emil Săndoi, fie sunt răspândiți peste tot în țară. Avem nume în sport, personalități cu care să ne lăudăm. Cu această academie îmi doresc să formăm jucători de excepție, jucători care simt oltenește și care se dăruiesc total pe teren”, au fost încurajările pe care le-a transmis  Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.

Academia Fotbal Club ATLAS foloseste tehnlogia avansată pentru a stabili gradul de pregătire şi evolutia fiecărui sprtiv în parte, în aşa fel încât să se obţină cele mai bune rezultate. Programele de pregătire se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5  și 10 ani și cuprind, printre altele, antrenamente tehnice, tactice, fizice şi analiza jocului. Și pentru că știu că educația și personalitatea celor mici se conturează de la o vârstă fragedă, antrenorii academiei își propun să le dezvolte acestora spiritul de echipă, de fair-play și mișcarea ca un stil de viață sănătos. 

Ceremonia de inaugurare a fost  urmată de un scurt meci între gloriile Universității Craiova. 

 

Adauga comentariu