WC în aer liber la Filiași! Zeci la locatari ai unei străzi stau cu "rahatul" la poartă din cauza unei canalizări care spun ei, ar fi fost executată greșit. Oamenii sunt disperați: "Miroase de-ți sar ochii"

Locatarii de pe strada Siretului trăiesc un adevărat calvar zilnic. Gurile de canalizare din fața porților lor refulează si ce de cele mai multe ori strada pe care stau, se umple de dejecții umane, care uneori le intră și în curți, în grădinile cu legume.

 Localnicii spun că de vină pentru situația care persistă de mai bine de doi ani, ar fi proiectul de canalizare, un proiect prost realizat de la început.


"Proiectul de canalizare este greșit. În loc să preia reziduurile menajere le aduc la noi la poartă, refulează la poartă. Miroase de îți sar ochii, drumul e negru de dejecții. E un miros îngrozitor și mizerie, e ceva de nedescris. Nu poți să deschizi geamurile, miroase de parcă am fi lucrat cu vidanja toată viața. Miros și haine în casă, aerul e irespirabil. Autoritățile cunosc problema, dar nimeni nu face nimic. Cei de la Garda de Mediu ne-au zis că nu ține de ei, am făcut sesizare la DSP, la Primărie", a declarat unul dintre localnicii de pe strada Siretului.


De cealaltă parte, autoritățile locale spun că proiectul este perfect și a fost făcut ca la carte. Aruncă vina pe oamenii de pe stradă. Spun că nu se îngrijesc de șanțurile din fața curților și aruncă tot felul de lucruri în canalizarea de pe stradă. Mai ult decât atât, condcerea Companiei de Apă Oltenia spune că nimeni nu i-a înștiințat de problemă.


"Nu a avut nicio problemă proiectul. Când se face proiectl de canalizare pentru o stradă, se dă o cotă străzii, acum că unii sunt sub cota străzii nu este vina Companiei de Apă. Canalizarea pe strada respectivă a  fost realizată în urmă cu trei ani și se atunci nu ne-a sesizat nimeni că ar fi vreo problemă de aceste gen. Mâine o să ajungă o echipă pe strada respectivă cu o vidanjă, ăs vedem ce se întâmplă acolo", a delcarat Adriana Cîmpeanu, director Compania de Apă Oltenia.


Primăria Filiași vine și susține poziția Companiei de Apă. 


"Am primit sesizarea, este mai departe în lucru. Acolo este o diferențp de nivel de vreo 15 metri. Strada coboară în pantă. În una dintre părțile străzii probabil că a ajuns apa. Eu nu cred că firma care a proiectat și-ar fi permis să facă un proiect pe genunchi, este imposibil, vorbim despre un sistem pentru un întreg județ. Poate să fie problema de la faptul că oamenii ce au descărcat o pluviala în canalizare, sper să nu fi făcut asta și o chestie legată de stațiile de pompare, care pot să se mai blocheze pentru că am găsit mingi și păpuși", a delcarat Costelus Gheorghe Ilie, primar Filiași.


Inclusiv specialiștii de la DSP s-au activat. Și ei trimit oameni în teren să facă verificări. 

Între timo oamenii sunt prinși între un proiect corespunzător pentru Compania de Apă dar necorespunzător pentru ei, pentru că sunt nevoiți să facă investiții că totul să meargă perfect. Din cauza diferențelor de nivel, niciun localnic de pe strada Siretului nu s-a racordaat nici până azi la sistemul de canalizare. Oamenii trebuie să completeze, să ridice nivelul în curte și de asemenea trebuie să cumpere o pompă specială, care și aia la rândul ei consumă curent.

Sursa foto Avizier Filiasi

Adauga comentariu