Zeci de exponate ale Muzeului Olteniei, scanate tridimensional. Printre ele, un craniu vechi de peste 30.000 de ani

Cea mai valoroasă piesă a Muzeului Olteniei, un craniu de femeie vechi de 30.000 de ani, care a fost descoperit în Peștera Muierii, a fost scandat tridimensional, alături de alte zeci de exponate. Scopul este realizarea unei baze de date cu obiectele, pentru redarea pe tottemi interactivi și o hologramă cu care vor fi dotate cele trei secții ale Muzeului: Secția de Istorie-Arheologie, Etnologie și Științele Naturii.

”Experții noștri, în colaborare cu specialiști în astfel de proceduri, muncesc pentru a realiza baza de date care va fi redată pe totemii interactivi și holograma ce vor dota cele trei secții ale muzeului.
Printre obiectele scanate 3D se află și cea mai valoroasă piesă a Muzeului Olteniei, un craniu de femeie vechi de 30.000 de ani care a fost descoperit în Peștera Muierii. Alte obiecte de patrimoniu din lemn, piatră, metal, os sau țesături au fost supuse aceleiași proceduri, iar imaginile lor tridimensionale vor fi proiectate pe dispozitivele interactive ce vor fi amplasate la fiecare dintre Secțiile de Etnografie, Istorie-Arheologie și Științele Naturii ale Muzeului Olteniei.

Achiziția totemilor interactivi, hologramri și celor trei asistenți virtuali s-a făcut de ConsiliuluiJudețean Dolj prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană.

Adauga comentariu