Zeci de mii de lei amendă pentru depozitul de legume transformat în centru de evenimente de lux

Meliss Events, locația de patru stele de pe centura orașului, a fost construit în baza unei autorizații de emise de Primăria Craiova în 2016 pentru depozit de legume. Doar că, niciodată în construcția respectivă nu a fost depozitată vreo lădiță de roșii sau de castraveți. În schimb, au fost investite sute de mii de euro în amenajări de lux pentru sală de restaurant, hotel, piscină și terasă. 

După dezvăluirea neregulilor de la centrul de evenimente făcută de Ziarul de Craiova, Poliția Locală s-a autosesizat și a mers în control chiar a doua zi. Proprietarul s-a ales cu o amendă usturătoare, dar și cu alte obligații.

“În urma verificărilor s-a dispus sancționarea contravențională , potrivit art.26, lit.a, din Legea nr. 50/1991 – rep. privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu amendă în valoare de 50.000 de lei, iar ca măsură complementară, intrarea în legalitate potrivit prevederilor legale, în caz contrar desființarea lucrărilor neautorizate și refacerea construcției potrivit documentației ce a stat la baza emiterii autorizațiilor de construire, în sensul de a respecta funcțiunea pentru care au fost autorizate lucrările. ”, se arată în comunicarea Poliției Locale către Ziarul de Craiova.  

La fața locului, oamenii legii au stabilit că s-a încălcat autorizația de construire pentru spații de depozitare legume Sp+M+Mp, în locul căruia a apărut sala de festivități și hotelul, dar și pentru construirea unui bazin de acumulare a apei pluviale, în locul căruia proprietarul a amenajat o superbă piscină. 

Acum proprietarul este obligat să reia procedurile de autorizare în care să se menționeze că spațiul este destinat alimentației publice și cazării. Dacă nu se conformează, Meliss Events ar putea fi demolat. 

 

Comentarii

MihaGogu

02.08.2018 16:52

AR TREBUI FELICITAT CA A CIVILIZAT UN CIMP.TREXETI DE EL SI MERGETI SPRE PADURICE CINE AR TREBUII AMENDAT CA IN LOC DE SOSEA ESTE TARLA DE PAMINT

Dennis

03.08.2018 01:08

Ar trebui sa invatati sa scrieti. Legea e lege.

Adauga comentariu