Zeci de șoferi prinși cu telefonul în mana, la volan, în Craiova. Legea care interzice folosirea telefonului mobil în mers, la volan ii arde pe craioveni la buzunare deja

Noile modificări ale Codului Rutier cu privire la folosirea telefonului mobil la volan, în mers, întrate în vigoare pe 12 octombrie le dau deja bătăi de cap polițiștilor, dar mai ales șoferilor craioveni. Zeci de amenzi au fost aplicate în doar 10 zile de la întrarea în vigoare.

"Începând cu data de 12 octombrie și până în prezent, polițiștii Biroului Rutier Craiova au aplicat 81 de sancțiuni conform noilor prevederi ale Codului Rutier, referitoare la utilizarea telefonului mobil sau a altor dispozitive mobile, in timpul condusului. De asemenea, in 11 astfel de situații, polițiștii au constatat că mai fuseseră încălcate și alte norme rutiere, fapt pentru care au dispus, pe lângă amenda prevăzută de lege și masura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioada de 30 de zile", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

De pe 12 octombrie, orice șofer care ține în mână telefonul sau îl atinge atunci când se află în mers riscă o amendă de 1.100 de lei. Până acum un șofer putea să folosească telefonul pe modul hands free și era amendat doar atunci când era prins de poliție că țintea telefonul la ureche.

Telefonul poate fi folosit atunci când mașina staționează, indiferent că așteaptă la semafor sau staționează într-o coloană de mașini. Este permisa folosirea dispozitivului hands-free, Bluetooth sau căști cu fir.

Șoferii care sunt prinși ca încalcă și alte reguli de circulație în timp ce vorbesc la telefon la volan risca sa rămână fără permis.

Adauga comentariu