Ziua Supraviețuirii: Artiștii și lucrătorii independenți, chemați la ”arme” în Piața ”Mihai Viteazul”

Ziua Supraviețuirii, o acțiune colectivă a artiștilor independenți, este programată, vineri, începând cu ora 12:00, la Craiova, simultan cu capitala, Iași, Cluj și Timișoara.

”Luna martie marchează un an de când viețile noastre profesionale au fost suspendate. În acest an au avut loc nenumărate discuții, consultări, am scris petiții, am formulat cereri concrete, am strigat mesaje de ajutor către autorități. Răspunsurile nu acoperă problemele concrete și diverse cu care se confruntă sectorul independent.

Tot în acest an, fiecare dintre noi a pierdut ceva. Proiecte. Bani. Spații. Colegi. Unii ne-am luat joburi temporare ca să ne putem plăti chiriile. Alții ne-am mutat la părinți. Unii am renunțat. Alții ne-am propus să rezistăm până la final.

Pentru toate lucrurile pe care le-am pierdut în acest an și pentru a semnala public faptul că artiștii/artistele și lucrătorii/lucrătoarele independenți/independente sunt permanent într-o luptă de supraviețuire în care zi de zi asistăm la o dispariție sau la o pierdere, revendicăm ziua de 26 martie ca fiind Ziua Supraviețuirii Artiștilor Independenți”, anunță Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură - ATIC, organizatorul acțiunii

Artiștii sunt rugați să aducă cu ei câte un lucru legat de arta pe care o practică și care și-a pierdut sensul de când a început pandemia.

”Vom forma o coadă în fața instituției, vom depune obiectele și le vom lăsa acolo, ca mărturie a pierderilor noastre”, spun organizatorii. Aceștia estimează că manifestul va dura între 15 și 40 de minute, în funcție de numărul de artiști prezenți.

Adauga comentariu