Zona parcărilor cu plată din centrul Craiovei se extinde. Apar parcometrele și un orar de funcționare

Parcometrele ajung și în Bănie, iar centrul Craiovei se transformă într-o parcare cu plată. Primăria municipiului urmează să achiziționeze 14 parcometre pentru plătirea taxei de parcare.

Acestea vor fi cu alimentare solară, vor veni la pachet cu montarea și punerea în funcțiune, iar în perioada de garanție suportul tehnic este gratuit. De altfel, vor avea un afișaj, o tastatură, fantă pentru plata cu monede, fantă pentru plata cu card bancar, modem GSM, sistem de închidere securizat şi rolă de hârtie. Fiecare parcomet va afișa textul în patru limbi – română, engleză, franceză și germană. În plus, va permite plata cu monede, cu carduri bancare de tip contactless sau preplătite, însă nu va da rest. Costul total al acestora este de aproximativ 500.000 de lei, iar termenul de depunere al ofertelor este 24 iunie, parcometrele urmând să ajungă două luni mai târziu de la semnarea contractului.

Vor apărea 154 de locuri noi de parcare și va exista un program de funcționare între orele 8.00 și 18.00, cu excepția sărbătorilor legale. Străzile pe care vor fi amenajate locurile de parcare sunt Mihail Kogălniceanu - 37 de locuri, Eugeniu Carada - 16 locuri, Unirii – 38 de locuri, Mihai Viteazul - 43 de locuri şi Ştirbei Vodă - 20 de locuri. Alte 132 de locuri de parcare cu plată urmează să fie amenajate pe străzile Sfântul Dumitru - 64 de locuri, Matei Basarab - 51 de locuri şi Ion Maiorescu - 17 locuri. Aparatele montate pe aceste străzi vor funcționa non-stop.

Parcometrele vor ajunge și în capitala Băniei, după ce în alte orașe mari ale țării au apărut de ani buni. Primăria Cluj Napoca a cumpărat 100 de parcometre, achiziționate cu trei milioane de lei cu TVA, iar 40 fiind aduse la începutul acestui an. Aparatele sunt identice cu cele care vor fi aduse la Craiova.

 

Adauga comentariu